Skupljeno 2,6 miliona potpisa za pomilovanje vozača osuđenog na 110 godina zatvora

Podijelite ovaj članak:

Vozač šlepera u SAD-u koji je, vozeći brzinom od preko 130 kilometara na sat prouzrokovao nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, osuđen je u ponedjeljak na 110 godina zatvora.

Aguilera-Mederos je tvrdio da su kočnice u njegovom kamionu otkazale i da je izgubio kontrolu nad vozilom, ali tužitelji su na sudu tvrdili da je mogao poduzeti korake da spriječi nesreću. Kazali su da je donio niz loših odluka koje su dovele do nesreće. Odbrana je, međutim, tvrdila da Aguilera-Mederos nije znao da mu kočnice dime i da neće moći zaustaviti šleper. Dodali su da nije namjeravao nikoga povrijediti. 

U SAD-u je pokrenuta online peticija za njegovo pomilovanje i istu je potpisalo 2,6 miliona ljudi.

“Svi znamo za nesreću koja se dogodila u Denveru. Većina nas zna da Rogel Lazaro Aguilera-Mederos (23) ima čist vozački i kriminalni dosje. Udovoljio je svakom pojedinom zahtjevu sudova i istražitelja. Prošao je sve testove na drogu i alkohol. Ova nesreća nije bila namjerna i nije riječ o kaznenom djelu vozača. Niko osim autoprijevoznika u kojem je bio zaposlen ne bi trebao odgovarati za ovu nesreću”, stoji u opisu peticije. 

Index.hr

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x