Slika dana: Djevojke spašavaju svoje konje od požara u Dalmaciji

Podijelite ovaj članak:

Bježeći od velikog požara koji je planuo kod Grebaštice, stanovnici nisu zaboravili svoje životinje. Fotografi su snimili djevojke koje od požara bježe na svojim konjima, kako ni oni ne bi ostali prepušteni vatri. Mnogi su iz svojih kuća kojima prijeti požar ponijeli i pse i mačke…

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskom kantonu. Na terenu je 79 vatrogasaca s 28 vozila.

Požar gasi sedam aviona, svih pet MORH-ovih kanadera i dva Air Tractora. Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran.

Požar je nažalost zahvatio stambene objekte, a obitelji se evakuiraju,piše Index. 

Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar nam još uvijek otežava posao.

“Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minute u minutu. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo zbrajati štete. Sada pokušavamo ovdje spasiti jednu zgradu, gori na trećem katu, tako da smo sad provalili vrata da možemo spasiti objekt”, rekao je za ŠibenikIN zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević kojeg su novinari Dalmacija Danas sreli u Donjim Banovcima.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice za N1 potvrđuju da je došlo do ozlijede vatrogasca i jedne osobe u požaru: “Vatrogasac se naudisao dima, sad je dobro. Građanin je svojom krivnjom došao u zonu gašenja, apeliramo da se građani maknu iz zone gašenja kako bi gledali i snimali požar”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x