Slika decenije: Vojnici i policajci katolici po 20. put na Bobovcu molili za domovinu

Podijelite ovaj članak:

Katolici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i policajci iz više županija i razina vlasti naše zemlje, u subotu 21. oktobra 2023. godine, na Bobovcu su po 20. put sudjelovali u hodočašću „Molitva za Domovinu“.

Euharistijsko slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marka Mede i vojnog vikara Slovenske vojske patera Mateja Jakopiča. Svetoj misi na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, a uz dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, nazočili su zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić.

U hodočašću su sudjelovali i vjernici iz okolnih i udaljenih župa, uz nazočnost prvog zamjenika predsjedatelja Doma naroda BiH Dragana Čovića, izaslanice iz Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Marine Pendeš i veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivana Sabolića. Na hodočašću su sudjelovali i zapovjednik Zapovjedništva za potporu OS BiH general-bojnik Marko Stojčić, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH brigadir Zdravko Rezo te vojni izaslanici Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske, kao i ostali vojni i policijski dužnosnici u BiH. 

„S jednakim žarom molimo za sve ljude u Bosni i Hercegovini, bez obzira kako se zovu i na koji se način Bogu mole i klanjaju. Molimo za njihovu sreću, međusobnu slogu i svaki napredak, za dijalog kao jedini način riješavanja svih pitanja, za trajan i pravedan mir. Molimo za razboritost i mudrost,“ rekao je u prigodnoj propovijedi mons. Vukšić.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Vinko Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. listopadа 1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Ovogodišnji pohod bio je 22. Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, a istovremeno i 20. vojno-redarstveno hodočašće na Bobovac.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x