Slomit će vam se srce kad vidite šta ovaj dječak radi pod uličnom rasvjetom

Podijelite ovaj članak:

Snimka koja prikazuje 12-godišnjeg dječaka iz Perua koji piše zadaću na ulici, ispod ulične rasvjete, jer njegova porodica ne može priuštiti struju u njihovom domu, slomila je srca brojnih korisnika društvenih mreža nakon što je postala viralna kad ju je objavila lokalna policija.

Policija iz Mochea krajem prošlog mjeseca uočila je Victora Martina Angulo Cordobudok je provjeravala sigurnosne kamere. Primijetili su da dječak sam sjedi na ulici usred noći, što im je bilo sumnjivo. No kad su zumirali, shvatili su da dječak čita i piše nešto u svoju bilježnicu, uz pomoć ulične rasvjete.

Dirnuti dječakovom predanošću učenju, policija je podijelila snimku na Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna. Snimka je pogledana dosad više od 5 miliona puta, a dječakova predanost, ali istovremeno i srcedrapajuća priča, pune naslovnice diljem Južne Amerike, a sad se šire i zapadnim medijima.

Lokalni mediji uspjeli su pronaći dječaka i sjeli su s njegovom majkom kako bi saznali zašto radi domaću zadaću na ulici umjesto u kući, prenosi Oddity Central.

Ispostavilo se da je 12-godišnjakova porodica toliko siromašna da nisu mogli platiti opskrbljivaču električne energije instaliranje brojila u njihov dom, pa su se samo oslanjali na svijeće. Nažalost, Victor Martin rijetko je uspijevao završiti zadaću prije zalaska sunca, a slabe svjetlosti od svijeće bila mu je puna glava.

Majka dječaka, Rosa Angulo Cordoba, rekla je za Panamericana TV kako joj je sin jednoga dana samo rekao da ne može više podnijeti svijeću te je otišao zadaću završiti ispod ulične rasvjete.

Victorova majka je rekla da, iako svakodnevno pomaže u obavljanju kućanskih poslova te brine o ovcama, učenik šestog razreda ozbiljno shvaća školu i dobiva dobre ocjene.

Nakon što je priča Vitora Martina privukla veliku pažnju u medijima, gradonačelnik Mochea posjetio je dječaka kako bi ga pohvalio i obećao mu da će platiti električno brojilo kako ne bi morao izlaziti svake večeri.

“Nadam se da mi mogu pomoći, da mogu imati svjetlo u domu i da ne moram izlaziti pisati zadaću”, rekao je 12-godišnjak novinarima.

“Volio bih da mogu pomoći svojoj porodici. Želim postati policajac i zaustaviti korupciju”, naglasio je.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x