Slovaci šire investiciju u BiH, u novu fabriku uložit će 100 miliona KM

Podijelite ovaj članak:

Podržaćemo plan slovačke “SHP grupe” za proširenje obima njihovog poslovanja u okviru nove investicije, vrijedne više od 50 miliona eura, izjavio je premijer RS Radovan Višković.

Nakon sastanka sa rukovodstvom jednog od vodećih proizvođača higijenske konfekcije, premijer Višković poručio je da će Vlada RS i sve nadležne republičke institucije svesrdno pomoći realizaciju nove investicije.

Tokom sastanka, predstavnici slovačkog koncerna, koji u našoj zemlji uspješno posluju već duže od dvije decenije, predstavili su planove za izgradnju nove fabrike za proizvodnju higijenske konfekcije, koja bi bila jedna od najvećih u ovom dijelu Evrope.

Prema njihovom planu, poslovanje bi, u prvoj fazi, bilo prošireno novom fabrikom, u projektovanoj vrijednosti od 50 miliona eura, rečeno je nakon sastanka.

„SHP grupa“ u Bosni i Heercegovini posluje od 2002. godine, kad je, u procesu transformacije državnog kapitala, privatizovala nekadašnji „Celeks“.

Ova, izvozno orjentisana fabrika, danas je jedan od najvećih proizvođača higijenske konfekcije na ovim prostorima, sa godišnjim prometom od 134 miliona KM, piše Biznis info.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x