Specijalno upakovanim kolačićima Hoše komerc čestitao ženama 8. mart

Podijelite ovaj članak:

Specijalno upakovanim kolačićima iz Tvornice slastica i prigodnom porukom Hoše komerc d.o.o. Sarajevo čestitao je svim svojim kupcima ženskog spola 8. mart. Promoterke Hoše komerca podijelile su danas brandirane kutijice sa čestitkom «Sretan 8. mart želi Vam Hoše komerc – 40 godina zajedno» izrazivši zahvalnost za povjerenje koje žene pružaju već četiri decenije ovom domaćem lancu marketa.

«Ženama dugujemo zahvalnost za uspjehe i sve dobro što nam se dešava u našoj domovini. One su oslonac našeg društva. S druge strane, nama je veoma drago jer smo upravo kod žena prepoznati kao domaći, kvalitetan lanac trgovina po njihovoj mjeri i sa gostoprimstvom dostojnim poštovanja. Prošle godine smo podijelili 1.000 cvjetova pokazavši našu pažnju prema svim ženama. Danas su to ukusne vanilice iz naše Tvornice slastice. Ovo je jedna simbolična gesta prema ženama, ali iza koje stoje iskrene namjere i trud da ugodimo svima njima svaki dan. U tom smislu, još jednom bih čestitao svim ženama, majkama i posebno našim nanama sretan 8. mart», izjavio je Izet Bozalija vlasnik i direktor kompanije Hoše komerc, trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

Također, kao znak pažnje i zahvalnosti za neizmjeran doprinos razvoju i uspješnom poslovanju kompanije,  Hoše komerc je povodom Dana žena svim svojim uposlenicama podijelio 145 prigodnih poklona. 

Hoše komerc ove godine obilježava jubilej 40 godina postojanja. Prva Hoše trgovina otvorena je 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu.  Danas Hoše komerc d.o.o posluje u dva segmenta – trgovina na veliko i malo, i proizvodni segment. Kompanija zapošljava 231 radnika, od čega je veći dio zaposlen u maloprodajnoj mreži. Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, Hoše komerc posjeduje razvijenu maloprodaju sa brandom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brandova, kao što je Megle. Drugi segment poslovanja je proizvodnja u okviru koje kompanija razvija liniju proizvoda pod brandovima Bony i Merka. Od prošle godine pokrenuta je i tvornica slastica, jedna od najsavremenijih u regiji.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x