Sportska dvorana „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u novom ruhu

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je u prošloj godini obnovljen krov sportske dvorane „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, uskoro će biti završeno i unutrašnje uređenje ovog sportskog objekta, čime će se omogućiti bolji uslovi za treninge i održavanje različitih sportsko – rekreativnih manifestacija. 

Pri kraju su molerajski radovi, te brušenje i lakiranje parketa, farbanje tribina, kao i iscrtavanje sportske plohe, nakon čega će se raditi sanacija dijela istočne fasade. Investicija je vrijedna oko 130.000 KM, a radove je danas obišao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova.

U narednoj fazi je planirano da se uradi rekonstrukcija svlačionica i mokrih čvorova, tako da će cijeli objekat biti potpuno obnovljen.

Sportska dvorana na Mojmilu izgrađena je za potrebe 14. Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, za pripreme sportista, a  tokom agresije na BiH zapaljena je i potpuno uništena. Obnovljena je 12 godina nakon rata, 2007. godine, a investicija je koštala oko 4 miliona konvertibilnih maraka.

Ova multifunkcionalna sportska dvorana danas je omiljeno mjesto brojnih sportskih klubova, te mjesto koje svojim posjetiteljima nudi brojne sportsko – rekreativne sadržaje. Objekat je tokom cijele godine u upotrebi u punom kapacitetu, od 1. januara do 31. decembra ovdje se dešavaju različite sportske aktivnosti, a to zahtjeva i određena ulaganja.

„U prošloj godini smo završili rekonstrukciju krova, investicija je koštala oko 90.000 KM. Sada se izvode radovi na brušenju i renoviranju parketa, kao i kompletan unutrašnji moleraj, farbanje tribina i drugo, a u narednom periodu će se raditi sanacija dijela istočne fasade objekta, koja je ulazni dio objekta, tako da će dvorana nakon ovih radova biti puno ljepši dom za sve sportiste“, izjavio je općinski načelnik Semir Efendić.

Dvorana „Ramiz Salčin“ jedna je od rijetkih dvorana sa podnim grijanjem, te je zbog toga posebno koriste sportski klubovi za invalide 3K klub košarke u kolicima i klub sjedeće odbojke „Spid“, koji imaju besplatno korištenje dvorane.

Tokom obilaska radova istaknuto je da je upravo preduzeće “Lokom” dobar primjer efikasnog upravljanja sportskim objektima u općini Novi Grad, te su svi objekti u dobrom stanju, a redovno se vrši tekuće i investiciono održavanje, što pokazuje i primjer obnove ove dvorane.

Dvorana na Mojmilu nosi ime Ramiza Salčina, heroja odbrane Sarajeva, ratnog komandanta Teritorijalne odbrane Novi Grad Sarajevo, koji je poginuo 22. augusta 1992. godine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x