Sramno: Zločinac Dario Kordić drži predavanje studentima u Zagrebu

Podijelite ovaj članak:

Ratni zločinac će, kako se navodi na plakatu objavljenom na Facebook stranici Studentski pastoral SPAS, “iznijeti svjedočanstvo vjere”. Tema će biti “Bog iza rešetaka”, piše u opisu događaja.

“Govorit će nam o trenutcima najveće patnje tijekom dugih 17 zatvorskih godina. Kako je ondje susreo Boga koji ga je promijenio i kako je iz njega crpio mir i snagu”, objavljeno je na stranici.

Na plakatima postavljenima oko crkve sv. Mati slobode na Jarunu uz Studentski pastoral kojem je na čelu don Stojić na njega poziva i Zavičajni kub hercegovačkih studenata, prenosi Index.

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić između ostalog odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a 16. aprila 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. 

Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece – uključujući i tromjesečnu bebu. 

Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x