Šta je Bošnjaka briga, koji je od njih veći Hrvat?

Podijelite ovaj članak:
– Zašto li se svi se spetljaju kad hoće objasniti gdje je problem kod Čovića i Komšića, a stvari su vrlo jednostavne? Činjenice dokazuju da su Bošnjacima po etničkoj i vjerskoj liniji jednaki obojica. Bošnjaci ni svoju etničku pripadnost i vjeru ne cijene plaho, ali u javnom prostoru se stvorila slika da je Čović puno bolji katolik i Hrvat, pa da zato Bošnjaci više vole Komšića, što nema veze s istinom!
Za Bošnjake se razlikuju samo u tome što Komšić voli Bosnu i Hercegovinu, a Čović ne voli i ne krije to. Uz to ne krije ni ljubav prema otvorenim neprijateljima Bošnjaka, Dodiku, Vučiću, Putinu…
Čović hoće legitimno pravo da kladioničare oslobodi poreza, a da oni pune kasu HDZ-a i njegovu privatnu. Ili bi od Buškoj jezera neku proviziju za sebe i svoju kliku, a državi štetu koja nastaje eksploatacijom jezera.
Nema naroda na Balkanu, da mu je draži “tuđi” od “njegovog”, kad se gleda samo etnički, ne samo kad je Komšić u pitanju.
Eno u Varešu su Bošnjaci većina, pa je Hrvat načelnik, i to iz HDZ-a! Da se samo Bošnjaci pitaju, Bogić Bogićević, bi bio doživotni predsjednik BiH, bez obzira što je Srbin!
Bošnjacima pokaži samo ljubavi prema domovini i malo ljudskosti, kupio si ih.
I takvom narodu podmeću nekakav unitarizam, strah od preglasavanja itd.
Bošnjaci mogu biti ponosni što su takvi, a neka drugi nađu ovakve primjere i dematuju to – da su jedini – pravi demokrati na Balkanu!
Njih uopšte ne zanima ko je bolji pravoslavac, katolik, jevrej, rom, ostali…Srbin, Hrvat…Voli Bosnu i Hercegovinu i oni vole tebe!
Za to ima bezbroj dokaza!
De neka neko pronađe Bošnjaka za kojeg će glasati Srbi i Hrvati, pa makar to bili i izdajnici poput Dževada Galijaševića, Mirsada Kebe, Nedžada Latića…Oni će ih citirati, dati im crkavicu od honorara, ali im neće dati ni u kućni savjet neke zgrade, ne kažem ti da vode državu.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x