Šta je poruka hladne sobe u kojoj je Dodika dočekao gazda Putin?

Podijelite ovaj članak:

Dodik je toliko opčinjen Putinom, da mu nije palo na pamet ni sakriti fotografije koje su ispod nivoa dočeka nekog neželjenog gosta u nekoj Sibirskoj vukojebini, gdje bi se mogao naći, ako jednog dana odbije poslušnost.

Otužna fotografija sa montažnim stolicama iz nekog aerodromskog podruma i stolićem, na koji jedva može stati mobitel, pored umjetnog buketa cvijeća , a na kojem nema ni šoljice čaja, objavljena je pompezno, kao državnička posjeta, ali se već na prvi pogled vidi, da je ona sve više – nego to.

Čojk digo da kreči, a nezvan gost navratio…

Eh, kad bi on imao priliku dočekati gazdu u Bakincima i počastiti ga đedovovom rakijom, dočekao bi ga bolje nego Nikšića, Konakovića i Fortu zajedno, ali je ovom susretu u hladnoj prostoriji koji je sigurno trajao više od minute, bio domaćin gazda Putin i ne treba se domaćinu gledati u zube 🙂

U hladnoj praznoj prostoriji nema ni zastave Rusije, ne kažem ti manjeg BH (č)etniteta, kojeg je Dodik došao predstavljati kao utjecajnu državu, “što odolikeva pritiscima da Putinu ne uvede snakcije”…Zna Putin da mu ovaj izvođač radova kasni, ali mu sad nije dobro vrijeme da ga zamjeni, pa gleda u mobitel dok mu se ovaj jada, na skup materijal i dobavljače iz EU, pogotovo na one iz SAD.

MIlorad Dodik se žali gazdi Vladimiru Putinu na dobavljače, a on gleda šta ima na tik-toku

Zna Putin i to da će lik ispred njega uvesti sankcije Rusiji i na svom imanju u Bankicima, da će priznati Šmita i Ustavni sud.., samo ako mu amerikanci počnu češljati poslovne knjige i ako ga dovedu pred izbor – Sibir ili češljamo dalje!

Zato mu je okačio svilen gajtan oko vrata sa nekom medaljom, na kojoj se dva puta spominje Bosna i Hercegovina, prije njegovog (č)etniteta, da ga podsjeća kako je u Sibir uvjek dobro došao i kako je tamo završio Navaljni, koji se u jednom trenutku bio oteo kontroli.

Da se je pitalo Milorada Dodika, ne bi se ovdje spominjala Bosna i Hercegovina, ali psi se ne pitaju kad su gazde tu

Bilo mi je po malo žao međeda u šta se uvalio i zato odustajem od dalje analize ove “diplomatske ofanzive”, koja se završila u hladnoj dvorani nekog košarkaškog kluba, pa ispade da je najbolje prošao dok je morao poravnati saf u nekoj džamiji.
Očito da tamo ‘odže ne arlauču, kad gazda kaže da mora prije nego njega sretne otići na koji namaz!

Poravnajte saff
Diplomatska ofanziva završila u nekom žnj košarkaškom klubu
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x