Šta o braku kaže naš najugledniji profesor psihologije

Podijelite ovaj članak:

Uvjek mi je govorio da je naš brak sličan mjerenju pilota u letu, a to znači “koliko smo sati proveli zajedno”, često pomislim pa mi “smo se izgleda zajedno i rodili” .

Nas su samo razdvajali odlasci na posao. Sve drugo za nas dvoje kao da “nije ni postojalo”.

Nikada nismo imali osjećaj ” dosade u braku” uvjek nam je nedostajalo vremena, za putovanja, koja su bila sirom svijeta. Ali sve je to bas on činio sa takvom lakoćom.

Čovjek koji je uživao u svakom trenutku. Čovjek kojem sam ja i on meni bila najveća životna inspiracija. Čovjek koji je ” volio da sanja” i žena koja je realnost prihvatala kao motor života. Kada volite ništa vam nije teško.

Nikada sebi nije kupio ništa. Nikada nije želio da uđe u radnju. Nikada nije probao cipele. Smijao se moj brat Sesko iz Skoplja ” kupuješ mu Balijeve cipele 350 KM bez probanja”. Nijednu kupljenu stvar nisam promašila. Svakoj se radovao kao malo dijete.

Govorio je “ukrast će me koliko me dotjeruješ” ponavljala sam “i ti si meni govorio uđi u plamen da vidim hoćeš li izgoriti”.

Čovjek ne može pobjeći od onoga sto mu je suđeno. Niti od onoga što od početka zna i vjeruje da je to najbolji izbor za njega.

Kada ste mladi i kada nemate ništa ispred i nista iza, onda shvatite da taj put životni i nije tako loš jer je samo VAŠ. Lažu psiholozi kada kažu “brak bez trzavica nije brak”.

Dva vrsna psihologa jedan PRVI I NAJVEĆI i drugi u praksi najpoznatiji, VAM TVRDE DA se nikada nisu mrko pogledali a kamo li ružno pomislili ili izgovorili.

Njegov mirni karakter i moj vatreni temperament su stvorili sinfoniju LJUBAVI.

Ljubav je sve.

I kada mu prije odlaska na posao spremite šta će da obuče, i kada mu na stolu ostavite mobitel novac kišobran, torbicu ključeve od stana, kola, topao doručak, okrenutu šsolju mlijeka kako ce je lakše uzeti, novine.

Ljubav je i kada mu skidate temperaturu 40 c nakon rušenja STAROG MOSTA.

Ljubav je i kada vam donosi svoje knjige i pita “ko je ovo pisao i kada” ljubav je i kada vas ne prepoznaje.

Ljubav je kada plešete za njega a on vam se nasmije i aplaudira isto kao što je aplaudirao davne 84. u hotelu Neum, kada sam mu za stolom igrala ŠOTU u punoj sali uticajnih sekretarica najvećih firmi JUGOSLAVIJE.

LEKCIJA 110. Psihologije ličnosti koju je predavao i izučavao punih 70 godina.

Izvor: Jasmina Dizdarević, Facebook

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x