Šta pljuvanje po starim prijateljima govori o vama?

Podijelite ovaj članak:
Stara je mudrost da je čovjeka najlakše procjeniti po prijateljima, bivšim ili sadašnjim!
To što su prebjezi iz SDA najglasniji u tome da je svako drugi u BiH prihvatljiv za koaliciju osim SDA, govori puno više o njima nego o stranci u kojoj je ostalo, valjda, mnogo njihovih prijatelja? Ili je nužno da su im sad svi neprijetelji?
Baš je otužno gledati te presice gdje ova komunjara iz SDP-a govori sve gore i grđe o “ćasi iz koje su ovi jeli godinama”, a oni stoje ko pudlice i klimaju glavom.
Pritom, neke stranke su i nastale tako što neki od ovih sa slike, nisu htejli u koaliciju sa SDP, pa su osnovali svoje stranke…
Ima li većih licemjera?
Nisu mogli svi stati na sliku, ali se mržnja prema stranci bez koje za njih niko nikad ne bi ni čuo širi među njima kao zaraza. Sad se ne zna, da li oni ovim papagajskim ponavljanjem da neće samo sa SDA uvjeravaju u to samo sebe ili svoje naivne birače, koji od njih očekuju nakve promjene?
Političke mudrosti tu nema mrve!
Svako ima pravo da na SDA svaljuje drvlje i kamenje, osim ovih likova. Da ta stranka ima puno grešaka i da je radila neke stvari pogrešno, oni su najbolji dokaz!
Ako neće sa SDA, to je skroz legitimno pravo, ne može ih niko natjerati, ali neka prestanu pokazivati najslabiju stranu karaktera kod jednog čovjeka, a to je da sereš po bivšim prijateljima!
Kod karakternih ljudi, bivši prijatelji imaju posebno mjesto. Može se desiti da se u nekom momentu oko nečeg ne slažu, da se raziđu u mišljenju, pa i jako posvađaju, ali oni tu podvuču crtu i ne pričaju nikad loše jedan o drugom. Čak će jedan drugog braniti u njegovom odsustvu!
Ovakvi ljudi su karakterne nule i trebalo bi da su prezreni u društvu, a ne da ko s njima sklapa nove koalicije i prijateljstva.
Zanima me ko im može vjerovati, kad vidi kako postupaju s dojučerašnjim prijateljima?
Sutra će tako s ovima što sad prave koaliciju!
P.S. Smatram potpuno legalnim i legitimnim promjeniti stranku, ako ne možeš svoje ideje sprovesti u djelo, ali pljuvanje po stranci u kojoj si deset ili dvadeset godina bio u vrhu, je pljuvanje po samom sebi!
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x