Stari most u Mostaru osvijetljen bojama zastave Novog Zelanda

Podijelite ovaj članak:

Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen u bojama zastave Novog Zelanda, čime je odana počast žrtvama terorističkog napada u novozelandskom gradu Christchurchu, te iz grada na Neretvi upućeni izrazi sućuti građanima Novog Zelanda.

Centar za mir i multietničku suradnju koji je prvi utemeljio ideju da svjetlosnim efektima osvijetli Stari most dajući na pročelju boju zastave zemlje u kojoj se dogodila tragedija slikom UNESCO-ovog zaštićenog spomenika šalje jasnu poruku iz Mostara i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za Mir i multietničku suradnju Alija Behram ističe kako je teroristički napad u Novom Zelandu pogodio čitav svijet, pa tako i građane Mostara i Bosne i Hercegovine, te da je čin pokazivanja solidarnosti i osuda terorizma najmanje što svi mogu uraditi.

“Ova užasna situacija, teroristički akt koji se dogodio u Novom Zelandu svakako je bila situacija u kojoj Centar za mir trebao da javno istupi i pošalje poruku zalaganja za mir, za suživot. Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen u bojama zastave Novog Zelanda u znaku pijeteta s porodicama nedužnih žrtava i naravno u znaku javne osude terorizma kakav je među nezapamćenim situacijama u svijetu“, kazao je Behram za Anadolu Agency (AA).

Podsjećamo, jučer je najmanje 49 osoba ubijeno u terorističkom napadu na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu, više od 20 ih je ozlijeđeno. Terorista je prije napada u kolima slušao nacionalističku pjesmu koje slavi Radovana Karadžića, dok su na oružju koje je koristio, između ostalih, bila ispisana i imena pojedinih srpskih povijesnih osoba.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x