Stid me ‘Trojkinog’ stida. Da vam dođe kabadahija, siledžija, u pola Bosne i 1. jula vam psuje genocid i da je samo reagovao Zukan Helez, to me stvarno razočaralo

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Kluba Bošnjaka u NSRS Alija Tabaković govorio je za BHRT o aktuelnoj političkoj situaciji s posebnim fokusom na ono što se prije nekoliko dana dešavalo u Konjicu.

“Moram biti iskren i reći da sam jako tužan, stidio sam se njihovog stida (Trojke op a.) u Konjicu. Da vam dođe kabadahija, siledžija, u pola Bosne i 1. jula vam psuje genocid i da je samo reagovao Zukan Helez, a da su ostali bili blagi u reakcijama i nastavili razgovore u, kako oni kažu, prilično dobroj atmosferi, to me stvarno razočaralo”.

Upitan je šta su iz Trojke trebali uraditi u tom momentu.

“Ja bih znao šta bih uradio. U najmanju ruku, svaka komunikacija s tako nenormalnim čovjekom se završava. Vidjeli su s kakvim kabadahijom vode razgovore i sve što se rodi u tim razgovorima bit će onako i kako se razgovaralo.

Nakon tog incidenta se izvinio svak svakom. Da je iole normalan čovjek, Dodik bi izašao u javnost poslije tog sastanka i tražio izvinjenje od žrtava genocida. Ovo je, poslije negiranja genocida, nešto najgore što se može desiti”, kazao je Tabaković.

“Bilo kakva komunikacija u ovom momentu s njim za bošnjačke partije može biti samo kraj razgovora. Nažalost, nije nam svima genocid svetinja. Imam osjećaj da je nama suđeno da budemo poniženi, ali nekada i da se sami ponižavamo”.

Ima i rješenje za Dodika.

“Vrijeme je da se probosanske partije dozovu pameti i da naprave zajedničku probosansku priču kojom bi se suprostavili lošim planovima Milorada Dodika i Dragana Čovića. U suprotnom, uljetanje u zagrljaj Čoviću i Dodiku odvest će nas samo u još veću krizu”, kazao je Tabaković.

Source.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x