Stočar čija je krava ubila turistu mora platiti pola miliona eura odštete

Podijelite ovaj članak:

Regionalni sud u austrijskom Innsbrucku donio je odluku kojom austrijskog stočara, čija je krava napala i ubila njemačkog turistu, obavezuje da plati odštetu u vrijednosti do 490.000 eura, javlja Anadolu Agency (AA). 

Austrijska državna televizija ORF objavila je kako je na Regionalnom sudu u Inssbrucku okončan sudski proces u slučaju stradalog njemačkog turiste, kojeg je napala krava u selu Neustift im Stubaital, nedaleko od Insbrucka. 

Sudac je kazao kako je izvještaj obdukcije pokazao da je njemački turista stradao usljed napada krave, te je potvrđeno da je u ovom napadu prisutan faktor nemara vlasnika krave. 

Navedeno je kako pašnjak na kojem se nalazila krava nije bio ograđen od puta koji su koristili pješaci, što ukazuje na čijenicu da se ovaj slučaj mogao spriječiti. 

Zbog faktora nemara u napadu krave na njemačkog turistu, Sud je donio odluku kojom se stočar obavezuje na isplatu 490.000 eura odštete porodici stradalog turiste. 

Napad se desio 2014. godine, a žrtva je 45-godišnji njemački turista. Njegova porodica je pokrenula tužbu protiv stočara.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x