Stomatološkinja Almina Murić nudi besplatno liječenje za sve osobe slabijeg imovinskog stanja

Podijelite ovaj članak:

Stomatološkinja iz Podgorice Almina Murić, odlukom da besplatno liječi zube osobama slabijeg imovinskog stanja, izazvala je divljenje javnosti prethodnih dana, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

U vremenu kada su zdravstvene usluge izuzetno skupe, posebno u oblasti stomatologije, primjer stomatološkinje Almine Murić zaista je nešto što je za pohvalu, posebno imajući u vidu da je sve veći broj ljudi pogođen ekonomskom krizom.

-Besplatno liječenje za nezaposlene i samohrane majke

Stomatološkinja Almina Murić, baveći se estetskom stomatologijom, skoro svakodnevno je u prilici da ljudima vrati osmijeh na licu. Ipak, u razgovoru za AA ističe da joj je najdraže kada je u prilici da na ovaj način pomogne samohranim majkama, kao i osobama koje su bez primanja.

“Već duži niz godina radimo oko estetske stomatologije i svakodnevno imamo priliku da transformišemo na stotine, čak i hiljade osmijeha naših pacijenata i prilično je lijep osjećaj kada na tako jedan lijep način utičete na nečiji život. S druge strane, imamo veliki broj pacijenata koji nam svakodnevno pišu, raspitujući se o cijenama naših usluga, što me donekle i rastužuje. S obzirom da je ova oblast stomatologije za određeni sloj naše populacije izuzetno skupa i nepriuštiva, odlučili smo se da ih iznenadimo i da bar u nečemu doprinesemo našoj zajednici“, istakla je u razgovoru za Anadolu Agency Murić.

PODGORICA, Crna Gora – 25. decembar 2021: Stomatološkinja iz Podgorice Almina Murić, odlukom da besplatno liječi zube osobama slabijeg imovinskog stanja, iazvala je divljenje javnosti prethodnih dana, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Ekipa Anadolu Agency posjetila je Alminu u njenoj ordinaciji, gdje su već počeli da dolaze pacijenti koji dobijaju besplatno liječenje ( Miloš Vujović – Anadolu Agency )

Ona u svojoj ordinaciji White Smile Dental Clinic u Podgorici, nudi besplatno liječenje za sve osobe slabijeg imovinskog stanja, a prioritet će kako kaže, dati pacijentima koji imaju neko akutno stanje kao što su bolan zub i otok, kao i samohranim majkama koje nisu zaposlene i nemaju redovna mjesečna primanja.

“Generalno, akciju smo pokrenuli za osobe koje nemaju redovna mjesečna primanja, takođe samohrane majke koje spadaju u posebnu i specifičnu grupu naše populacije koja je donekle ugrožena, a akcija je prevashodno pokrenuta za sve pacijente slabijeg imovinskog stanja sa posebnim osvrtom na ove dvije grupacije“, kaže Murić.

-I drugi da pokrenu slične akcije-

Ona vjeruje da će svojim primjerom uticati i na druge da pokrenu slične akcije.

“Ovo definitivno jeste put kojim bismo svi trebali ići. Pretpostavljam da je veliki broj i stomatoloških ordinacija i veliki broj drugih oblasti koje se bave ovakvim humanitarnim radom, tako da možda je ovo još jedan način da podstaknemo one koji se do sad nisu bavili ili nisu imali slične akcije u svojim praksama“, kaže stomatološkinja Murić.

Poručuje da u svom poslu želi da ljudima vrati osmijeh na lice, pa i na ovaj način.

“Ovo je način, jer ko nije imao zubobolju, ne zna šta zapravo znači biti tužan i ne zna šta znači bol, tako da u suštini ovo jeste način da pomognemo nekome i vratimo osmijeh na lice“, zaključuje Murić.

Ona je javno objavila broj telefona na kojem se može zakazati termin za besplatno liječenje.

-Nakon doktorata u Turskoj, vratila se u Crnu Goru-

Murić je osnovne studije završila na Stomatološkom fakultetu u Podgorici i prva je generacija stomatologa Crne Gore. Specijalističke i doktorske studije završila je na Univerzitetu u Istanbulu, gdje je pet godina radila kao asistent na fakultetu, na predmetu stomatološka protetika.

Nakon odbrane doktorske disertacije počela je da radi kao asistirajući profesor i dvije godine provela na toj poziciji, na Univerzitetu Istanbul Aydin, nakon čega se vratila u Crnu Goru i otvarila privatnu ordinaciju.

Anadolu Agency

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x