Stotine turista dolazi u samostan kako bi vidjeli tijelo časne sestre koje nema znakova raspadanja

Stotine ljudi otputovalo je u samostan benediktinaca Marije, kraljice apostola, u ruralnom Missouriju kako bi vidjeli tijelo časne sestre za koje se čini da nema znakova raspadanja otprilike četiri godine nakon njene smrti, navodi Katolička novinska agencija, prenosi CNN.

Tijelo sestre Wilhelmine Lancaster, koja je umrla u 95. godini 2019. godine, ekshumirano je “otprilike četiri godine kasnije” kako bi se moglo premjestiti na svoje posljednje počivalište unutar samostanske kapele.

Kada je lijes otkopan, tijelo je očigledno bilo “neiskvareno”, što se u katoličkoj tradiciji odnosi na očuvanje tijela od normalnog propadanja. Posmrtni ostaci su bili netaknuti iako tijelo nije balzamirano i nalazilo se u drvenom kovčegu, navodi se.

Otkriće je privuklo pažnju nekih članova crkve i podstaklo istragu.

“Stanje posmrtnih ostataka sestre Wilhelmine Lancaster je razumljivo izazvalo široko interesovanje i pokrenulo važna pitanja”, saopštila je biskupija. “U isto vrijeme, važno je zaštititi integritet posmrtnih ostataka sestre Wilhelmine kako bi se omogućila temeljita istraga… Biskup [James] Johnston poziva sve vjerne da nastave da se mole tokom ovog vremena istrage za Božju volju.”

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x