Studenti iz BiH otputovali u Tursku

Podijelite ovaj članak:

Grupa studenata iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine otputovala je u Tursku gdje će imati priliku bolje upoznati tu zemlju i kulturu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom sedam dana obići će Edirne, Istanbul i Canakkale. Putovanje organizuje Unija internacionalnih demokrata Bosne i Hercegovine (UID) uz podršku Ministarstva za omladinu i sport Republike Turske, koje snosi troškove putovanja.

U grupi od 33 studenta ima i onih kojima je ovo prvo putovanje u Tursku. Sreću na putu poželio im je ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, koji ih je ispratio na put na kojem će imati priliku obići turističke znamenitosti u Edirneu, Čanakkaleu i Istanbulu uz profesionalne vodiče turskog ministarstva, kao i upoznati se s omladinom u Turskoj.

 

Predsjednica UID BiH Amina Šećerović – Kasli izrazila je zadovoljstvo jer se realizuje jedan ovakav projekat i navela da će nastaviti sa projektima koji imaju za cilj da mladi iz BiH bliže upoznaju Tursku i njenu kulturu. Kazala je kako je sretna jer su na jednom mjestu okupili studente iz različitih dijelova BiH. Šećerović – Kasli smatra da im je ovo prilika i da se međusobno upoznaju.

Zahvalila je Ministarstvu za omladinu i sport Republike Turske, generalnom direktoru UID-a Bulentu Bilgiju i zastupniku AK partije u Istanbulu Zaferu Sirakayi na podršci. Šećerović – Kasli je poručila da na ovaj način žele pridonijeti jačanju prijateljstva između Turske i BiH.

-Prijateljstvo dviju zemalja nastavit će ovi mladi ljudi – dodala je ona.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x