Studenti razočarani zbog poskupljenja kafe: Šta ćemo sad?

Podijelite ovaj članak:

U Banjoj Luci je zabilježeno poskupljenje kafe u ugostiteljskim objektima.

Naime, kako su kazali čitatelji Nezavisnih novina, cijene ovog toplog napitka su više od 0,2 do 0,5 KM po šolji, zavisno od lokala u koji se odlučite sjesti.

Iznenađen novim cijenama bio je i Marko J. koji kafu pije u pauzi između predavanja u kafićima u blizini kampusa.

“Iskreno, nove cijene su me baš šokirale. Iako je poskupljenje od 20 ili 30 feninga, i na prvu ne djeluje mnogo, ipak je značajno, pogotovo za nas studente. Mi u toku dana popijemo više kafa, a ne samo jednu”, kaže on.

Kako ističe, iako je poskupljenja očekivao, nadao se da do toga neće doći.

“Ovo nije prvi put da kafa poskupljuje otkako studiram. U posljednjih nekoliko godina cijena je rasla nekoliko puta, ako se dobro sjećam, a nadam se da do toga više neće dolaziti”, navodi on.

Igor P. kazao je da je primijetio da je cijena kafe u kafićima porasla.

Po mom mišljenju, ovo je očekivano, s obzirom na to da ovdje sve poskupljuje i ne vidi se kraj tome. Ali, svakako da nije opravdano. Evo, navešću jedan banalan primjer koliko je sve otišlo u krajnost. Cijene kafe u pojedinim kafićima, bar što sam ja uspio da primijetim, tek odnedavno su počele da se određuju po drugačijim principima”, kazao je Igor.

Kako je rekao, u kafiću gdje svakoga dana pije kafu, cijena produžene bez ičega ili kratkog espresa je 2,3 KM, a cijena kafe sa mlijekom ili šlagom je 2,5 KM.

“Možda to rade zbog poskupljenja mlijeka, zaista ne znam. Onda, u drugom lokalu gdje izlazim, cijena svih vrsta kafe je 2,2 KM ili dvije KM”, kazao je Igor.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x