Sunce i miris behara oživjeli Mostar

Podijelite ovaj članak:

Cvjetovi i miris behara, procvjetale ljubičice, sunčeve zrake i temperature do 20 stupnjeva prvi su znaci proljeća koji su oživjeli mostarske bašte, parkove ulice i sve dijelove grada, te najavili uspješan početak turističke sezone.

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Andrija Krešić tvrdi da je lijepo vrijeme i miris mostarskog behara u gradu na Neretvi već otvorio predsezonu. 

“Zaista imamo prilično veliki broj gostiju, a jedan od najvećih faktora svakako su vremenske prilike. U Mostaru je već probeharalo, sunce grije, što privlači domaće i strane goste, tako da prema sadašnjem stanju su nam očekivanja jako velika“, kaže Krešić za Anadolu Agency. 

Vjeruje kako će ovogodišnja predsezona, ali i sezona biti najuspješnija do sada. 

“Ako se nešto ne desi nepredviđeno ova predsezona i sezona mogle bi biti upamćene po broju gostiju u zadnjih nekoliko godina“, ističe Krešić. 

Da su očekivanja opravdan uvjerila se ekipa Anadolu Agency koja donosi jedinstvene fotografije svjedočeći živost u gradu na Neretvi. 

Parkovi i ulice su prepuni građana koji uživaju u ljepotama prirode, a veliki broj domaćih i stranih turista posjetio je i staru gradsku jezgru i uživao u prizoru suncem okupanog Starog mosta u Mostaru. 

Gosti koji pristižu kako, kaže Krešić, većinom su iz azijskih zemalja, koji se ne zadržavaju puno u Mostaru, ali kako naglašava ove godine očekuje se povećan broj gostiju iz Italije i Njemačke koji su proteklih godina bili u znatnom opadanju. 

Mostar je destinacija koju posjećuju gosti iz cijeloga svijeta, a kako naglašava Krešić grad na Neretvi ne zaobilaze gosti ni iz Međugorja ni posjetitelji ostalih znamenitosti u regiji. 

Podsjetio je da prema procjenama Turističke ztajednice HNK Mostar godišnje posjeti oko milijun gostiju, a kako ističe ako se po jutu dan poznaje ove godine milijunski broj posjetitelja Mostar bi trebao nadmašiti. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x