Sutra u Sarajevu mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić

Sarajevo je potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba, a povrijeđene su još dvije. Ovo nažalost, nije prvi put da građani BiH ginu zbog nesavjesnih vozača koji za volan sjedaju bez vozačke dozvole, u alkoholiziranom stanju i voze iznad dozvoljene brzine.

Poziv na mirni skup objavljen je na Facebook stranici ‘Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu’.

Skup će biti održan na mjestu nesreće na Marijin-Dvoru u nedjelju, 28. maja u 18:00 sati.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Poginula je mlada doktorica Azra Spahić iz Bihaća, koja je radila u Sarajevu. Ljekari se bore za život Alme Suljić, dok je jedna osoba poslana na kućno liječenje.

Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja.

Skup će se održati u 18:00h u nedjelju, 28. maja, na Marijin-Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće.”

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Radio Sarajevo

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x