Svaka država ima svoju mafiju, ali naša mafija ima svoju državu!

Podijelite ovaj članak:

Priča se da je jedna žena iz Prijedora, u vrijeme kad se pripremala agresija i genocid nad Bošnjacima i kad su odvodili poznate Bošnjake, jednog dana veselo uzviknula:
– ‘fala Bogu kad moj čo'jek nije niko i ništa!

Izgleda da je došlo takvo vrijeme ponovo, ali na teritoriji cijele države. Ko je nekad od Bošnjaka bio u vlasti, ili imao podršku vlasti, a sad je “niko i ništa”, može debelo da se brine i razmišlja kad će mu na vrata zakucati oni koji su mu se do juče klanjali umjesto Bogu!

Kad god pričam s nekim od pristalica ove vlasti od koalicije borijeva i iznesem zamjerku da su servilni prema UZP-u, da nemaju nikakvih uslova, a da daju ovima sve što požele, on me razrogačenih očiju pita:
– Šta su to dali?

Vjerovatno bi bilo isto i sad, nakon autobusa za izbore u Beograd, kojima je na čelu bio ministar (ne)sigurnosti Nenad Nešić, ali je bitno da je to “najbrže izabrani ministar”, koji je na to mjesto došao bez provjera. I svaka njemu čast! On dok je došao na to mjesto osuo je paljbu na one “predstavnike Bošnjaka”, koji su mu omogućili da dođe na poziciju, a sad on komentariše hašenja i najavljuje nova.
Bio bi budala kad ne bi!

Srbi su ovladali i bez koalicionih partnera iz UZP-a sigurnosnim sistemom države, sudstvom, tužilaštvom, što ne bi sad malo rasčistili teren za svoje seperatističke ciljeve?

Hapsi se predsjednik Suda BiH, jedine preostale institucije koja je koliko toliko izvan kontrole i imala hrabrosti pokrenuti lakrdiju od procesa protiv Dodika, a trojka se češlja i raduje, jer je s njim pao i nakav Osmica, beznačajni lik, koji je nekad bio “neko i nešto”, a sad je niko i ništa!

Mediji iz većeg BH (č)etniteta u delirijumu čekaju sljedeću žrtvu i pogađaju, hoće li u zatvor prije Seka ili Bakir.

Ne bih ja da budem ničiji advokat, da sam u mogućnosti, pohapsio bih sve koji u moje ime sjede na nekim pozicijama ili su sjedili tolike godine, a mi dovedeni na rub nestanka. To je jasan znak da nisu radili dobro, da su korumpirani, ili nesposobni.

Ne bih se sekunde uznemiravao da Nešić&com kupe sve redom, ali je posve jasno da smo blizu palestinizacije države i konačne podjele na interesene zone za kakve je suđen Milošević i Tuđman, kao vrhovni zapovjednici UZP-a!

Na kraju vjerujem da ću se i sam radovati kad počnu kupiti ove, koji su nam Dodika i Čovića predstavljali kao nova lica proevropske politike, jer je sve probleme uzrokovala SDA, a ne oni i koji su za to nudili jasan dokaz – najbrže formiranu vlast u BiH ikada!

E jest im bilo problem najbrže formirati vlast, kad su bjanko davali sve što ovi iz UZP-traže, a misle da oni neće doći na red!

Sutra će oni biti niko i ništa, kao što su u stvarnosti i danas, ali ih nekakav politički položaj zavarava pa misle da su neko i nešto!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x