Sve spremno za 10. Sarajevo Business Forum

Podijelite ovaj članak:

Forum će otvoriti predsjednik Uprave BBI Banke Amer Bukvić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, te premijer Vlade Malezije Tun dr. Mahatir Mohamad.

O ulozi lidera u saradnji i razvoju s ciljem ekonomskog napretka na Forumu će govoriti, između ostalih, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, dr. Ahmet Davutoglu, bivši premijer Turske, dr. Mujahid Yusof Rawa, ministar razvoja poduzetništva Malezije, Lahcen Daoudi, ministar u Vladi Kraljevine Maroko, te Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore.

U sklopu konferencije će se razgovarati i o mogućnostima prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privrednici Jugoistočne Evrope, a na kojem će svoja ekspertna mišljenja podijeliti Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Mohd Redzuan bin Md Yusof, ministar razvoja poduzetništva Malezije, Šekib Avdagić, predsjednik Istanbulske trgovinske komore (ITO), Ivan Ivanišević, generalni direktor za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, Sven Petke, direktor fondacije Konrad Adenauer, Gjergj Murra, izvršni direktor fondacije Western Balkans kao i mnogi drugi predstavnici poslovne i političke scene iz svijeta i regiona.

Poseban akcent ovogodišnjeg Foruma će se staviti i na tematiku održivog razvoja o kojem će uvodnu poruku dati dr. Adnan Chilwan, direktor Dubai Islamic Bank Group (DIB). Potom će na panelu o ovoj temi govoriti, između ostalog, Oussama Kaissi, generalni direktor Islamske korporacije za osiguranje investicija i izvoza, Sandrine Friscia, predstavnica Evropske investicione banke (EIB), te Meliha Muherina, projektna menadžerica Centra za evropsku perspektivu Slovenije.

Izražavajući interes za saradnju i investiranje u region, na poziv organizatora odazvali su se brojni čelnici iz svijeta politike, ali veliki broj delegacija iz zemalja širom svijeta. Svoj dolazak je potvrdili su Abdul Rahman Al Zamil, prvi čovjek Zamil Group Holding Company, Ahmed Maktoum, predsjednik Emirates Airlinea, Mohamed Ibrahim Al-Shaibani, rukovodilac Investicijske korporacije Dubai, te poslovne delegacije iz Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Albanije, mnogobrojnih država članica Evropske Unije, te velike političke i biznis delegacije privrednika iz Malezije, kao i delegacija Biznis foruma Islamske razvojne banke (THIQAH) koja dovodi mnogobrojne investitore iz zemalja GCC-a.

Tokom trodnevnog Foruma će biti organizovane prezentacije privrednika i sponzora Foruma, te će se održati poslovni (B2B) sastanci radi umrežavanja učesnika i razvoja novih poslovnih mogućnosti. Posebna pažnja bit će posvećena privrednim potencijalima Bosne i Hercegovine i cijelog regiona, te potencijalima bh. dijaspore i njihovog ulaganja. Zadnji dan Foruma bit će upriličena i finalne prezentacije takmičenja mladih u biznisu SBF Start-up Challenge.

Detaljan program i agenda 10. Sarajevo Business Foruma 2019 dostupni su online kao i putem službene mobilne aplikacije SBF-a prilagođene za Android i iOS mobilne uređaje.

Akreditacije za registrovane učesnike SBF 2019 FULL PASS se mogu preuzeti u utorak, 16.04. u prizemlju BBI Centra (Trg djece Sarajeva 1, Sarajevo), u periodu od 12:00 do 17:00.

Akreditacije za registrovane učesnike SBF 2019 BUSINESS PASS se mogu preuzeti isključivo u četvrtak, 18.04. ili u petak, 19.04. od 8:00 sati samo u Hotelu Hills (Butmirska cesta 18, Ilidža – Sarajevo).

Akreditacije za registrovane predstavnike medija SBF 2019 PRESS se mogu preuzeti u utorak, 16.04. u prizemlju BBI Centra (Trg djece Sarajeva 1, Sarajevo), u periodu od 12:00 do 17:00.

Dobrodošli na 10. Sarajevo Business Forum 2019.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x