Svečano otvorena Hifa Oil benzinska pumpa u Podgorici: Najavljene nove investicije u Crnoj Gori

Podijelite ovaj članak:

Svečanim otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postala je i zvanično prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta.

Svečanom činu prisustvovali su otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Moamera Hambo, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Nj. E. Milan Lakić, zatim Kemal Grbović ispred Grada Podgorice, Ratko Stijepović predsjednik Skupštine gradske opštine Golubovci u kojoj se nalazi objekat, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović kao i brojni privrednici i poslovni partneri iz Crne Gore, i drugi uvaženi gosti. Obrativši se prisutnima Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil, izrazio je zahvalnost za podršku lokalnih vlasti prilikom izgradnje ovog multifunkcionalnog objekta. «To smo prepoznali kao znak dobre volje i  želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države», kazao je Ahmetlić.

On je istako da je Crna Gora  dobila prvog privatnog distributera naftnih derivata koji će biti balans ove robe na tržištu. «Bosanskohercegovačka  privatna naftna kompanija Hifa Oil u prošloj godini je plasirala 350.000 tona naftnih derivata na tržišta 9 zemalja Evrope. Od toga je Hifa Oil Crna Gora plasirala i distribuirala 10 miliona litara  naftnih derivata».

U svome obraćanju, Ahmetlić je najavio otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori. Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima nalazi se na izlazu iz Podgorice, tačnije na putu Petrovac – Bar. Objekat se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, a pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nudi i pranje vozila, zatim Euro Market, kao i Caffe sa brzom hranom. U novom objektu nalazi se i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil Crna Gora.

Osim benzinske pumpe u Podgorici, kompanija trenutno posjeduje još pet Hifa Oil – Euro Oil pumpi, i to u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima i Rudom. Uskoro se očekuje i početak sa radom nove pumpe u Živinicama.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x