Svečanom ceremonijom otvoreno regionalno vojno takmičenje u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

Svečanom ceremonijom je večeras sa početkom u 19:00 sati otvoreno regionalno vojno takmičenje „Balkan games – half marathon“, koje se održava pod pokroviteljstvom CISM-a, na tvrgu ispred Viječnice u Sarajevu.

Ceremoniji pored predstavnika organizatora takmičenja MO i OS BiH, prisustvovali su i predstavnici zemalja učesnica i brojne druge zvanice.

Na početku ceremonije prisutni su minutom šutnje odali počast žrtvama u Srbiji.

Generalni inspektor MO BiH general Mirsad Ahmić je u svom obraćanju istakao veliki značaj ovog takmičenja i naglasio bitnu ulogu CISM-a u jačanju mira i prijateljstva među pripadnicima oružanih snaga raznih zemalja.

“Ovo je prilika da se podsjetimo na značaj sporta u oružanim snagama. Sport je oduvijek igrao veoma važnu ulogu u životima naših pripadnika, i ne samo da im pomaže u održavanju fizičke forme, već pomaže i u izgradnji prijateljstva i timskog rada, što je ključno za uspjeh svake misije“, istakao je general Ahmić.

Načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje ZŠ OS BiH, brigadir Kemal Suljević je istakao značaj sporta u zbližavanju ljudi u brisanju barijera i boljem međusobnom razumijevanju.

Takmičenje počinje sutra, u nedjelju 7. maja 2023. godine sa početkom u 8:00 sati ispred Vijećnice.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x