Švedska: U gradu Växjö tribina u povodu Dana bijelih traka

Podijelite ovaj članak:

U švedskom gradu Växjö jučer je u povodu Dana bijelih traka organizovana tribina. Na tribini su govorili Muhamed Mahmutović, bosanski i švedski pisac, te Magnus P Wåhlin, član Gradske uprave tog grada.

Tribina je organizovana u prostorijama Islamske zajednice, a veliki broj posjetilaca imao je priliku slušati izlaganja na temu prije svega genocida u Prijedoru, a potom i trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Gospodin Magnus je istakao čestitost Bošnjaka u Švedskoj, pohvalio zalaganje ovog naroda u pravcu integracije u švedsko društvo, te pozvao da u što većem broju izađu na izbore za Evropski parlament koji će se održati 9. juna ove godine.

Na kraju izlaganja, predavači su ostavili prostor publici za pitanja, te su rado odgovorili na nejasnoće koje su imali, kao i dali upute i smjernice za dalja postupanja u njihovim poslovima, projektima i ciljevima.

Magnus P Wåhlin u ime Gradske uprave se zahvalio na dobrodošlici, te je istakao kako mu je posebno drago biti i držati predavanje u džamiji jer je on po profesiji sveštenik. Pohvalio je bosanski narod zbog njegove otvorenosti i spremnosti na saradnju, te naglasio da istinu o stradanjima moraju uvijek glasno isticati, gdje god da se nalaze.

Muhamed Mahmutović je publici predstavio i knjigu Pacijenti koja je nedavno izašla iz štampe na švedskom jeziku od strane velikog nordijskog izdavača.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x