Švedski kraljevski par: Malo smo se osramotili, automobil nam nije htio upaliti

Podijelite ovaj članak:

Kada je kraljevski par sjeo da se provoza u Cadillac Philipa Aronssona tokom posjete Jönköpingu, dogodilo se neizbježno. Auto nije upalio. Krivac za dramu bili su ventilatori koji su postavljeni kako se kraljevski par ne bi smrznuo, rekao je vlasnik automobila za SVT Nyheter Jönköping.

On ne zna zašto je kraljevski par za vožnju izabrao Cadillac Fleetwood 75 Philipa Aronssona iz 1966. godine, ali zna da je kraljeva majka, princeza Sibila, posjedovala baš takav, rekao je Aronsson za SVT.

Kada je došlo vrijeme za polazak nakon posjete Kulturhuset Spira u Jönköpingu, automobil nije upalio.

– Cijeli krivac za dramu je bio što smo imali problem sa grijanjem u autu i naravno da nismo htjeli da se smrznu na puču, kažu.

Zbog toga je u automobil ugradio dodatne ventilatore, ali su oni povukli više nego što je automobil mogao podnijeti i baterija se ispraznila. Čuvari htjeli su da prebace kraljevski par u rezervni automobil otporan na metke, kaže Aronsson – ali kraljica Silvija je to zaustavila.

– Silvija ih je vrlo brzo smirila i rekla: To je star auto, takve stvari se dešavaju. Dajte mu malo vremena, on će krenuti.

Uz pomoć kratkospojnih kablova povezanih sa policijskim automobilom, automobil je konačno ponovo krenuo.

– Jasno je da ste se malo osramotili pred publikom, kaže Aronsson za SVT.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x