Svega 10 posto građana RS smatra da bi sportisti iz manjeg entiteta trebali nastupati za BiH

Brojni fudbaleri, košarkaši, rukometaši, plivači, teniseri i drugi sportisti iz Republike Srpske nastupaju pod zastavom BIH, ali nije mali broj onih koji su nastupali ili sada nastupaju za reprezentaciju Srbije.

Banjalučanin Mladen Bojinović bio je dugogodišnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije, Savo Milošević je godinama nastupao za fudbalsku selekciju u kojima su trenutno Semberac Luka Jović i Banjalučanin Srđan Babić. U dresu košarkaške reprezentacije Srbije posljednjih godina gledali smo Ognjena Kuzmića iz Grabovice kod Doboja i Dejana Todorovića iz Mrkonjić Grada, dok je Bilećanka Tijana Bošković već godinama najbolja odbojkašica Srbije i planete.

Zanimljivo je da njena rođena sestra, Dajana, nastupa za odbojkašku reprezentaciju BiH, a naravno veliki broj sportista iz Republike Srpske također nastupa za selekcije BiH.

U fudbalskoj reprezentaciji BiH značajne uloge imaju Rade Krunić, Siniša Saničanin i Miroslav Stevanović, a pitanje je da li ćemo u dresu Zmajeva vidjeti i Vladana Kovačevića.

Bivši golman Sarajeva, sada čuvar mreže poljskog Rakova bio je pozivan u reprezentaciju BiH, ali još nije debitovao za Zmajeve, što želi da iskoristi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je navodno kontaktirao 24-godišnjeg Banjalučanina.

Da li će Kovačević na kraju izabrati Srbiju saznat ćemo uskoro, a vidjećemo i kakve će biti reakcije na njegov izbor.

Agencija Metrics Consulting u međuvremenu je objavila rezultate istraživanja javnog mnjenja upravo o ovoj temi, prenosi Mondo.

Građani RS odgovarali su na pitanje” Za koga treba da nastupaju sportisti iz Republike Srpske“. Naime, tek svaki deseti građanin Republike Srpske, odnosno tačno 10 posto njih, smatra da bi sportisti iz RS trebali da nastupaju pod zastavom BIH.

Broj onih koji smatraju da treba da nastupaju za Srbiju je višestruko veći, ali procenat je možda pomale i iznenađujuće malen, preciznije 51 odsto ispitanika želi da ih vidi u reprezentaciji Srbije.

Treću opciju “svejedno mi je” izabralo je čak 39 posto.

Redakcija
Redakcija
Articles: 664
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x