Svi Srbi (ni)su Radovan Karadžić!

Podijelite ovaj članak:

Kome do sad nije bilo jasno kako je nastao manji (č)etnitet u BiH, nakon presude Radovanu Karadžiću mora biti jasno. On je osuđen na doživotnu robiju, za genocid i druge najstrašnije zločine, od najvećeg i najvažnijeg međunarodnog suda na planeti.
Ova presuda otklanaj svaku dvojbu da li je taj (č)etnitet genocidan i da li ga treba ukinuti. Ali ne samo njegovo ime, koje fašistoidno govori da pripada samo jednom narodu, dok su drugi s njegove teritorije pobijeni ili protjerani, a onima koji su tamo ostali oduzeta sva prava, nego potpuno ukidanje aparata koji javno priprema i provodi veće zločine od (ne)čovjeka osuđenog u Hagu na doživotnu robiju.
Neki su već potrčali, poput člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka, Šefika Džaferovića, pravdati Srbiju i Srbe, pričom kako ovo nije presuda njima, a to nikako nije istina.
Ovo nije presuda samo onim Srbima, koji kažu da ne stoje iza Radovana Karadžića, ali je na žalost još uvjek mali broj takvih.
Ovo je presuda Srbiji, čiji predsjednik je i direktni sudionik agresije i genocida u BiH i koji ni dan danas ne odustaje od velikosrpske ideje koju ostvaruje preko istomišljenika u manjem BH (č)etnitetu, dok se u javnosti zalaže za “mir i suživot”! Dok god zastupnici u Parlamentu Srbije ovako javno, kao na ovoj fotografiji, podržavaju pravomoćno osuđene ratne zločince, ovo jest presuda Srbiji i Srbima, koji su ga izabrali i ne ograđuju se od njega!
Ako ovu presudu ne budu koristili rodoljubi svih vjera i nacija da ukinu apartheid postignut genocidnim djelovanjem i namjerama tadašnjeg rukovodstva Srba, onda ih treba tužiti za izdaju i saučesništvo.
Od danas 21.03.2019., treba svaki čestiti Bošnjak, Srbin, Hrvat i Ostali da na svakom mjestu kaže – tkz.republika srpska je genocidna tvorevina, koja se mora ukinuti!
Naravno da se ona ne ukida tako što će se srpski narod koji živi u tom djelu bih pobiti ili raseleti, nego pravno i politički ukida aparat koji ovo ustavno-pravno uređenje BiH koristi za daljnje širenje mržnje, ukidanje prava svih da slobodno žive na teritoriji cijele BiH i govore jezikom države u kojoj su rođeni – Bosanskim – jezikom!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x