Tabaković: Moj narod doživio je najveće poniženje nakon genocida

Podijelite ovaj članak:

Početkom jula, mjeseca genocida moj narod doživio najveće poniženje nakon genocida, izjavio je Alija Tabaković, predsjednik Kluba bošnjačkog naroda u Vijeću naroda bh. entiteta Rs.

– Imam osjećaj da je Bošnjacima predodređeno da poslije genocida i drugih zločina imaju sudbinu ponižavanja i samoponiženja. Da je to tako pokazuje i jučer održan famozni sastanak u Konjicu na kojem su naivni Bošnjaci pokušali smiriti secesionistu Dodika finim i umjerenim riječima.

Desilo se ono što nikada niko nije mogao zamisliti, da nam u srcu Bosne dođe primitivni srpski lider i u oči dvadesetak predstavnika Bošnjaka, ne omalovažava, nego ovaj put psuje genocid u Srebrenici. Tužan sam i stidim se da imam takve predstavnike da su na takav način reagovali. Da stvar bude još gora nakon što su smirili srpakog lidera nastavili su u opuštenoj atmosferi voditi “politički dijalog” – istakao je Tabaković.

Poruka našem narodu je jasna, upozorio je Tabaković.

– Onaj ko je mislio da ne može biti gore, od jučer mu sve treba biti jasno. Da je bilo imalo moralne i ljudske kulture svi učesnici bi prekinuli bilo kakvu komunikaciju sa nekulturnim srpskim liderom. Kada mi Bošnjaci ne reagujemo na adekvatan način bar tamo gdje možemo, šta onda očekivati od stranaca. Ne vjerujem da će bilo ko posebno sankcionisati Dodika – kazao je Tabaković.

Istakao je da “oni koji bi trebali to uraditi ili ne žele ili čekaju da doživimo devedesete”.

– Nadležne državne institucije šute jer državno tižilastvo i sud kontroliše dvojac Dodik i Čović. Ne vjerujem u njihovu reakciju. Ne znam da li postoji čin kojim bi se i međunarodni i domaći akteri mogli iskupiti pred godišnjicu genocida. Nama ostaje nada u bolje lidere i bolju budućnost za našu Domovinu i njene građane – kazao je za Preporod.info Tabaković.

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x