Taksist Milorad odbio bakicama naplatiti vožnju: “Imam i ja majku kod kuće”

Podijelite ovaj članak:

Beogradski taksist oduševio je regiju nakon što je odbio naplatiti vožnju dvjema bakicama. Snimka se proširila društvenim mrežama, a na njoj se vidi kako Milorad odbija uzeti novac od dviju starijih žena iako one na tome inzistiraju. “Djevojke, u redu je, imam i ja majku kući”, rekao im je.

Ubrzo se saznalo da je riječ o Milorafu Rafailoviću. On je za Telegraf ispričao da je oduvijek bio slab na starije ljude i žene s djecom. Ipak, naglasio je da mnogi njegovi kolege čine ovakva djela svakodnevno, samo što se za to ne sazna.

“Mi između sebe razmjenjujemo takve situacije, tako da nije ni slučajno ni rijetko… Kolegama bih poručio da nastave biti ljudi kakvi jesu i da imaju još malo više empatije za starije građane. Ipak smo mi tu za njih, a bili smo tu i kad su bile poplave i sve nedaće koje su pogodile našu zemlju, tako da samo dobrotom idemo naprijed”, poručio je.

Pomogao baki s demencijom

Jedna scena zauvijek će mu ostati urezana u sjećanje, kaže, a to je kada je baki s demencijom pomogao da dođe do svog doma, pa se taj susret pretvorio u mnogo više od jedne besplatne vožnje.

“Najemotivnije je bilo kada sam vozio bakicu koja od demencije nije znala gdje joj je kuća ni kako joj se kći zove. Uzeo sam osobnu iskaznicu. Adresa je bila u Medakoviću, krenuli smo i pred zgradom koju ne prepoznaje stali. Tada sam u njenom telefonu našao žensko ime. Kći je sišla uplakana. Htjela je platiti vožnju, ali naravno da nisam uzeo novac”, prisjetio se.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x