Taksista pronašao i vratio 13.000 eura, za nagradu dobio 100 eur

Podijelite ovaj članak:

Fazli (58) već godinama radi kao taksist u glavnom gradu Austrije i prevozi mušterije do željenih destinacija. Bečanin turskih korijena u utorak je imao posebno uzbudljiv dan na poslu: jedna mušterija je u njegovom taxiju izgubila torbicu u kojoj je bilo više od 13.000 eura. Vozač je pronašao novac i vratio ga vlasnici.

Žena je očito iz auta zaboravila izvaditi svoju malu torbu s nekoliko koverti. Ukupan iznos gotovine bio je preko 13.000 eura.

Zaposlenik je odmah prijavio incident svom taksi sjedištu, koje je lociralo gospođu. Sutradan joj je predan novac za koji je mislila da ga je izgubila.

“Rekla je da je radi u trgovini i da je novac pripadao njenom šefu”, rekao je Fazli u intervjuu za “Heute”. Priča se da je s velikim olakšanjem priznala da bi cijeli iznos morala vratiti iz vlastitog džepa da nije pozvala taksi tvrtku.

Fazli je za herojsku akciju dobio 100 eura kao nalaznički honorar. No, zakonski bi imao pravo na najmanje 650 eura. U Austriji oni koji pronađu primjerice novac mogu potraživati ​​10 posto za iznose do 2000 eura, a pet posto za iznose iznad 2000 eura. No, dugogodišnjem taksistu novac nije bio na prvom mjestu.

“Za mene se ne radi o ispoštivanju nagrade nalaznika, zapravo se radi samo o humanosti – svato bi trebao misliti i na svoje bližnje.”, rekao je Fazli.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x