Tamara donirala dio jetre svom kolegi i tako mu spasila život

Podijelite ovaj članak:

Stariji vodnik prve klase, 42-goidišnja Tamara Morović iz Priboja, pripadnica Odreda vojne policije za specijalne namjene “Kobre”, ovogodišnji je dobitnik Zlatne plakete za najplemenitiji pojedinačni podvig!

Tamara je pokazala nevjerovatnu hrabrost i nesebičnost kada je, ne oklijevajući ni tren, donirala dio jetre u želji da spasi život svom kolegi Dušanu Kuškovskom, oboljelom od autoimune bolesti.

Iako samohrana majka, ova odvažna žena sa hrabrim srcem nije oklijevala ni tren u želji da spasi život svom kolegi i dokaže da se najveće priče o požrtvovanju i junaštvu ne odigravaju se samo na bojištima, već i u arenama svakodnevnog života.

– Dušan je profesionalnu karijeru u VS, prekinuo nakon što mu je 2017. dijagnostikovana teška bolest. Morao je da se odrekne posla instruktora u Centru za obuku podoficira u Pančevu i ode u prijevremenu penziju. Dugo je tražio donora. Intervencija je trebalo da bude izvedena u jednoj bečkoj klinici, a novac je obezbjedio vojni fond zdravstva. Rečeno mu je da dođe sa donorom. Govorio je da je mislio da će teže naći novac za Austriju nego donora, a ispostavilo se drugačije.

Jedno veliko BRAVO za ovu ženu velikog srca.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x