Tegeltija ispred zgrade UIO u Banjoj Luci uklonio zastavu BiH

Podijelite ovaj članak:

Od 15. juna 2023. godine na čelu Uprave za indirektno oporezivanje je Zoran Tegeltija iz SNSD-a. Državna koalicija dogovorila je da i tu poziciju, a i poziciju ministra finansija dobije SNSD. Iako su se iz SDP-a oglašavali kako i oni traže mjesto direktora UIO BiH, u konačnici se to nije dogodilo. U avgustu 2023. godine izabran je novi ministar finansija Srđan Amidžić iz SNSD-a i to znači da je SNSD dobio dvije značajne pozicije, a Amidžić je po funkciji i na čelu Upravnog odbora UIO BiH. U ranijem periodu UIO BiH vodio je Miro Džakula blizak HDZ-u i to 12 godina.

Tegeltija je sa jarbola koji se nalazi ispred zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjoj Luci uklonio zastavu BiH.

UIO je samostalna upravna organizacija koja za svoj rad putem Upravnog odbora odgovara Savjetu ministara BiH. Upravni odbor UIO ima 6 članova od kojih su tri ministra finansija članovi po službenoj dužnosti.

Sjediše UIO je u Banjoj Luci. Aktivnosti na terenu odvijaju se kroz četiri regionalna centra – Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla.

(Patria)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x