Tekst novog zakona o PDV-u bit će upućen na konsultacije u entitetske parlamente

Podijelite ovaj članak:
“Nacrt zakona o PDV-u predložen je iz UIO radi usklađivanja s evropskim direktivama i cilj mu je da olakša rad poslovnoj zajednici”, saopćeno je iz Upravnog odbora UIO BiH.

Na sjednici UO danas je usvojen izvještaj o radu UIO za 2018. godinu i izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Uprave čime će, između ostalog, biti riješen i problem rada na graničnim prijelazima Svilaj i Bratunac.

Danas su članovi UO usvojili odluku o visini kompenzatorne kamate za drugo polugodište 2019. godine koja iznosi 12 posto i odnosi se na određena carinska dugovanja.

Na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti među entitetskim predstavnicima za usvajanje odluka koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, a nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijente za raspodjelu sredstava u razdoblju april-juni2019. godine.

Članovi UO primili su k znanju informaciju UIO u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x