Teška životna priča golmana koji pažnju plijeni skandalima: Majka je zbog njega gladovala, otac plakao

Podijelite ovaj članak:

Argentinski golman Emiliano Martínez jedan je od najzaslužnijih igrača argentinske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila prvo mjesto, a proglašen je i najboljim golmanom na svijetu.

No, iako ga mnogi slave zbog sportskih uspjeha, Emiliano je ovih dana privukao i dosta pažnje svojom životnom pričom i po mnogimanedoličnim ponašanjem na Prvenstvu.

Naime, 30-godišnji Emiliano je pri primitku nagrade za najboljeg golmana na Mundijalu vulgarno gestikulirao s nagradom u rukama. Iako mu je ovo apsolutni vrhunac karijere, a koju je od 2010. do 2020. posvetio klubu Arsenalu, sve je sada palo u drugi plan zbog njegovog skandaloznog ponašanja.

Naime, životna priča ovog Argentinca puna je uspona i padova, a za početak je važno reći da je rođen 1992. u predgrađu Buenos Airesa u Argentini. Kako je više puta sam rekao, nije imao sretno djetinjstvo jer je odrastao u teškoj bijedi.

Kao dijete je jednom zatekao oca u sobi kako plače jer nije znao kako će prehraniti svoju obitelj.

Ta scena je golmanu ostala urezana u pamćenje te je zbog nje odlučio da uspije u životu pod svaku cijenu. Kao i mnogi drugi argentinski dječaci, nogometom se počeo baviti u ranom djetinjstvu, a prvi službeni angažman dobio je kada je imao samo 16 godina kada je zaigrao za juniorsku reprezentaciju Argentine. Ubrzo nakon toga, zapeo je za oko lovcu na talente iz Arsenala.

Arsenalu je tako prodan za 1.1. milion funti, ali se Emiliano teško snašao u novoj sredini. Zapravo je bio tek prestrašeni tinejdžer s lošim znanjem engleskog, a to što su ga udaljili od porodice jako mu je teško palo. Već je tada pokazivao da ima žustru narav te se redovito sukobljavao sa suigračima.

Cijelo vrijeme boravka u inozemstvu Emiliano je žalio za obitelji koju je ostavio iza sebe, a ponajviše sa svojom majkom s kojom ima posebno blizak odnos.

Više je puta tako rekao novinarima da je njegova mama za njega sve žrtvovala te je često bila gladna samo kako bi on mogao imati hranjiv obrok.

Osim ispovijedi o siromaštvu, ovaj golman nije puno govorio medijima o svojoj privatnosti. Ono što se zna je da je već godinama u braku s Amandom Martinez.

Prvo su vezu dugo držali u tajnosti, a jedino što je poznato je to da su se vjenčali 2016. godine. Par je u braku, u koji su stupili 2017., dobio sina i kćer, a nisu skloni objavljivati zajedničke fotografije na društvenim mrežama niti pričati o svom odnosu.

Kao što smo rekli, Emiliano je ove godine na Prvenstvu plijenio pažnju skandalima. Izvrijeđao je suca nakon utakmice s Nizozemskom, a nije poštedio ni nizozemskog izbornika.

Zbog svega nije kažnjen, a nakon što je Argentina osvojila pokal za najbolji nogometni tim na svijetu, golman se dodatno ‘zaigrao’ s pokalom te je njime izvodio vulgarne geste.

Pogledajte video OVDJE.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x