Tito odlučio: Danas se obilježava dan vozača i automehaničara

Podijelite ovaj članak:

Vozači i automehaničari širom svijeta 15. januar obilježavaju kao svoj dan.

Oni voze po kiši, snijegu, magli, danju, noću i praznicima koje bi trebali da provode sa porodicom. A, da bi vozila uvijek bila ispravna, a putnici sigurni, zaduženi su automehaničari.

Ovaj datum određen je nakon što je 15. januara 1960. godine Josip Broz Tito, tadašnji predsjednik Jugoslavije, postao počasni član Saveza vozača i automehaničara Jugoslavije.

Čestitku povodom Dana vozača i automehaničara iz Kalesije uputili su i Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući Damir Džafić:

“Povodom 15.januara koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara svojim sugrađanima vozačima i automehaničarima upućujemo iskrene čestitke za ovaj njihov dan. Svjedoci smo da na našem području ima mnogo onih koji zarađuju za život obavljajući djelatnost prevoza i automehaničarsku, budimo savjesni građani pomozimo im na putevima jer smo svjedoci bili u vrijeme pandemije da su oni naši heroji.

Neka vas u ovim teškim vremenima prati profesionalnost jer od toga zavisi i sigurnost saobraćaja na našem području. Neka kilometri pređenih puteva donesu vam sreću i uspjeh. Sretan 15.januar Dan vozača i automehaničara”, stoji u poruci iz Kalesije.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x