Top Shop, Dormeo i Delimano idu u stečaj

Podijelite ovaj članak:

Stečajni upravnik “Studio Moderne – TV prodaje”, kompanije koja drži brendove Top Šop, Dormeo i Delimano, oglasio je prodaju preostale informatičke opreme, uređaja i robe vrijednosti oko 113.000 eura za šta se ponude mogu dostaviti do 28. juna.

Imovina tog preduzeća u stečaju biće prodata u cjelini neposrednom pogodbom nakon prikupljanja pismenih ponuda i izbora najpovoljnijeg ponuđača. Prodaja se vrši po principu “viđeno kupljeno”, čime se isključuju sve naknadne prigovore kupca, ističe se u pismu stečajnog upravnika Josipa Dujmovića.

Odluka o prodaji pokretne imovine donijeta je nakon stečajnog ročišta održanog u aprilu radi ispitivanja potraživanja povjerilaca firme i izmijenjene tabele potraživanja povjerilaca u prvobitnom iznosu od oko 15,79 miliona evra.

Prema ažuriranoj tabeli stečajnog upravnika Josipa Dujmovića, prijavljeno je skoro 300 potraživanja povjerilaca, a najviše je radnika, njih skoro 220, koji potražuju oko 780.000 evra. Njihova najmanja potraživanja za neisplaćene zarade iznose oko 300 eura, a prijavljena su i ona od 15.949 i 18.355 eura, a najveća potraživanja u toj kategoriji iznosila je čak 37.533 eura.

Dugovanja prema državi za porez na prihode preduzeća su 159.286 eura, a u grupi ostalih povjerilaca koji potražuju oko 14,8 miliona eura izdvajaju se potraživanja povezanih preduzeća. Primjera radi, Top Shop International, sa sjedištem u Švajcarskoj, potražuje 12,31 milion eura, a slovenački Studio Moderna, takođe u stečaju, nešto više od 680.000 evua, piše Tportai, prenosi Blic.

Najveći hrvatski povjerioci su Poreska uprava sa potraživanjem većim od 587.000 eura, zatim RTL Hrvatska sa 489.807 i HRT sa potraživanjem nešto većim od 200.000 eura.

“Studio Moderna – TV prodaja” dio je poslovne imperije jednog od najpoznatijih slovenačkih preduzetnika Sandija Češeka, koji prodajom televizora nije uspio da se oporavi od pandemije, pa je stečaj prvo otvoren u matičnoj kompaniji u Sloveniji.

Nakon toga, kako prenose hrvatski mediji, obustavljeno je i naručivanje na sajtu kompanije, čime je privedeno kraju postojanje poznatih brendova Top Šop, Dormeo i Delimano.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x