Topić, Smajlović i Bogićević kandidati za Šestoaprilsku nagradu

Podijelite ovaj članak:

Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, danas je, na Petoj sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini i uputio ih Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje. Javni poziv za predlaganje kandidata, za ovu godinu je bio otvoren od 07.01. do 28.01.2019. godine. U roku utvrđenom u Javnom pozivu, Gradskom vijeću Grada Sarajeva je dostavljeno 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu Nagrade.

Odbor u sastavu Prof. Dr. Velija Katica, predsjedavajući; mr. Tea Mušić, zamjenica predsjedavajućeg; Srđan Srdić član; Mira Jurić, članica; Samir Fazlić, član; Miroslav Živanović, član; Dado Stojnić, član; Dženana Zlatar, članica; Hadžan Konjo, član; Novka Agić, članica; Igor Baroš, član; Elma Tuzlić, članica i Benjamin Isović, član, razmatrao je pristigle prijedloge u skadu sa Odlukom o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 3/17 – prečišćeni tekst i 49/17) i usvojenim Postupkom.

Na današnjoj, Petoj sjednici, Odbor je utvrdio Izvještaj o svom radu za Gradsko vijeće. Uz Izvještaj je Gradskom vijeću uputio i prijedloge odluka za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, na razmatranje i konačno odlučivanje, za sljedeće kandidate: 

– u oblasti kulture i umjetnosti – Prof.dr. Franjo Topić
– u oblasti zdravstva i socijalne zaštite – Prof. dr. Fahrudin Smajlović
– u drugim oblastima rada i stvaralaštva – Bogić Bogićević.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na svojoj sjednici, koja se planira održati u prvoj polovini mjeseca marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x