Tragična priča o majci koja je odlučila biti “najružnija žena” kako bi spasila svoju djecu

Podijelite ovaj članak:

Mary Ann Bevan trpjela je surovu stvarnost društvene osude. Bila je majka koja je podnijela nezamislivu žrtvu za svoje 4 djece. Bevanova tragična priča svjedočanstvo je koliko će sve majka ići za svoju djecu. U ovom članku pročitajte o nesebičnom činu ljubavi koji je ostavio neizbrisiv trag u historiji.

Njezin rani život i kratkotrajna sreća

Mary Ann, rođena 1874., odrasla je u istočnom Londonu sa svojom obitelji i 7 braće i sestara. Nakon završenog studija medicine postala je medicinska sestra. Kasnije se udala za Thomasa Bevana, a par je uživao u sretnom zajedničkom životu.

Kako se bolest uvukla

Nakon vjenčanja, Bevan je počela doživljavati abnormalan rast, deformacije lica i migrene. Ovi simptomi ukazuju na akromegaliju, poremećaj uzrokovan viškom hormona rasta. Međutim, u to je vrijeme bilo malo svijesti o stanju.

Zbog toga se Bevanov izgled drastično promijenio tijekom 5 godina. Unatoč tome, njezin suprug je pružao podršku sve do svoje iznenadne smrti od moždanog udara  1914. godine, ostavljajući Bevan i njihovo 4 djece.

Njena žrtva za svoju djecu

Kako je bolest napredovala, Bevanin vid se počeo mutiti, a stvari su joj postajale teže jer je izgubila i posao. Zbog svog izgleda postalo joj je gotovo nemoguće pronaći pravi posao, a zarada je postala velika borba.

Kad ništa nije išlo, odlučila se pridružiti natjecanju “Najružnija žena” u nadi da će zaraditi na svom sve lošijem izgledu. Pobijedivši 250  natjecatelja, na kraju je osvojila naslov i novčanu nagradu.

Bevanova borba se isplatila.

Godine 1920. angažirao ju je slavni showman tog vremena, Samuel W. Gumpertz, da bude dio njegove popratne emisije. Sve do svoje smrti 1933. godine, pojavljivala se u cirkusima, uključujući Dreamland Circus, kako bi svoju djecu nahranila i platila njihovo školovanje. Ljudi su dolazili buljiti u nju i njezine ruke veličine 11 stopa.

Koliko god Bevanova priča bila tragična, ona je pravi primjer onoga što će majka učiniti za svoju djecu. Možda je i prije zaslužila titulu “ružne“, ali ostala je zapamćena kao jedna od najljepših mama u historiji.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x