Treći memorijalni turnir “Musa Selimović” u Zenici

Podijelite ovaj članak:

Turnir će biti održan u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici u petak 18.08. sa početkom u 20:00

Turnir se organizuje u čast prvom treneru, osnivaču i čovjeku koji je pokrenuo jednu dobru priču o sklanjanju mladih sa ulice u Zenici, kroz aktivno ili rekreativno bavljenje borilačkim sportovima, Huseinu Selimoviću poznatijem po nadimku Musa.

Husein Selimović, Zeničanima je bio više poznat po nadimku “Musa”, bio je izuzetno uspješan bokserski i kick-boks trener a preminuo je 21.07.2019. godine u šezdesetoj godini života.

Musa je na neki način učestvovao u rastu i razvijanju kasnijih šampiona i istaknutih sportista ovog grada, poput danas aktivnog i izuzetno uspješnog, slobodno možemo reći velikog šampiona Ahmeda Krnjića, ali i nekadašnjih šampiona i trofejnih sportista a danas trenera u klubu Isak-Ze, Bahrudina Mahmića i Merseda Mulića, ali i mnogih drugih. Odgovorno možemo reći da je Musa bio jedan od najzaslužnijih kick-boks i boks trenera u Bosni i Hercegovini, ali i sportistskih radnika uopšte u BIH.

Klub borilačkih vještina “Isak-Ze” iz Zenice, mjesto je okupljanja mladih ljudi iz Zenice koji treniraju borilačke sportove, ali i klub koji je otvoren za društvenu zajednicu i uzima učešće u mnogim projektima sa ciljem socijalizacije i promicanja ispravnih vrijednosti za mlade.

Godinama KBV Isak-Ze organizuje razne manifestacije, takmičenja, turnire ali i državna prvenstva i međunarodna natjecanja. Ovogodišnja takmičarska sezona u Kik boksu u BiH otvorena je u martu ove godine, Državnim prvenstvom u disciplinama K1 i Light contact, čiji je organizator i to izuzetno uspješan bio upravo Isak-Ze.

KBV Isak-Ze Zenica; Ul. Bulevar Kralja Tvrtka I 5, 060 33 08 178, [email protected]

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x