Trendovi koji će obilježiti nadolazeću sezonu

Podijelite ovaj članak:

Da biste se izdvojili, potreban vam je stil, kaže Čarls Bukovski. Izgled je ono što drugi vide kada vas pogledaju. Stil vam pruža mogućnost da sopstveni identitet sami projektujete.

Čini se kako će 2019. biti obilježena torbom koja je kreirana prije čak 22 godine, a prozvali su je i prvom it torbom. Riječ je o Baguette modelu talijanske modne kuće Fendi koju je 1997. godine osmislila Silvia Venturini Fendi, a torba je postala planetarno popularna zahvaljujući serijalu “Seks i grad”. Naime, nosila ju je glavna protagonistica svima omiljenog američkog serijala koji je lansirao brojne modne trendove, novinarka Carrie Bradshaw, a iako se i do prije pojavljivanja na malim ekranima ova torbica dobro prodavala, ekstremnu zaluđenost njome tadašnje trendseterice osjetile su tek kad su je vidjeli pod rukom svoje omiljene TV heroine.

Traperice niskog struka se vraćaju u modu

Modni prognostičari kažu da ćemo do 2020. godine dominantno nositi ove traperice, što je u skladu s povratkom ostalih komada s početka milenija na koje smo već bili zaboravili, ali nekako i dalje ne možemo vjerovati da je to istina. Traperice su komad koji posljednjih nekoliko godina dominira i modnim pistama te su niknuli brojni brendovi koji se bave isključivo traperom i tom se komadu posvete kao da je riječ o najfinijem couture modelu. 

12 nijansi koje će vladati sljedećom sezonom

Institut za boje Pantone kreirao je svoje godišnje izvješće vezano uz boje koje će zavladati modnim svijetom u sezoni proljeće/ljeto 2019. godine. Tako su došli do 12 nijansi koje će biti među top bojama koje će dizajneri na sedmici mode u New Yorku koristiti, a jedna od njih je i “Living Coral” – koraljna nijansa s primjesama zlatne koju su proglasili it bojom iduće godine. 
Vibrantne, jarke boje pratit će nas u nadolazećoj sezoni, a među 12 glavnih nijansi nalazi se i nekoliko različitih tonova žute i narančaste. To su “Fiesta” narančasto-crvena nijansa koja evocira energiju, uzbuđenje i strast, “Turmeric” jarka narančasta nijansa, odnosno boja kurkume, “Aspen Gold” osvježavajuća žuta koja stimulira osjećaj radosti te “Mango Mojito” mješavina žute, narančaste i zlatne koja podsjeća na ljetne dane. Sve ove boje pronalazit ćemo i u ženskoj i muškoj garderobi, a njima se pridružuju i it neutralne boje za proljeće/ljeto 2019 prema Pantoneu. Te klasične nijanse služit će kao idealan kontrast ranije navedenim upečatljivim bojama, a to su “Soybean” bež nijansa, “Eclipse” misteriozna tamnoplava, “Sweet Corn” boja maslaca te “Brown Granite” smeđa boja s primjesama sive.


Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x