Trivić: Vidjeli smo podvijanje repa starog političkog manipulatora Milorada Dodika

Podijelite ovaj članak:

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić komentarisala je jučerašnji sastanak vladajuće koalicije na državnom nivou (Trojka, SNSD i HDZ) kazavši da je Milorad Dodik podvio rep.

“Sad se vidi da je Narodni front bio u pravu, jer na posljednje tri posebne sjednice Narodne skupštine nismo glasali zajedno sa režimom, a jučer smo vidjeli podvijanje repa i veliku defanzivu starog političkog manipulatora Milorada Dodika”, izjavila je Trivić.

Ona podsjeća da su prethodna dešavanja bila samo još jedna predstava za narod i obična manipulacija, na šta su iz Narodnog fronta i upozoravali, i dodaje da je Republika Srpska u ovoj priči jedini gubitnik, jer je ostala bez stotina miliona grantova i projektnih sredstava.

“Sve oko čega je Dodik dizao galamu sada je prihvatio, Narodnu skupštinu je po ko zna koji put zloupotrijebio i iskoristio je kao grupu pajaca koji žongliraju kako im on diriguje. Doneseno je nekoliko zakona i zaključaka od kojih, kako je Narodni front već najavljivao, neće biti ništa”, rekla je ona.

Kaže da postoje zaključci NSRS-a o nepopunjavanju Ustavnog suda BiH sudijama iz Republike Srpske, te da od toga nema ništa, jer će sud dobiti nove sudije.

“To nas dovodi do druge apsurdne situacije, čemu popunjavanje ako je Narodna skupština usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda na teritoriji Republike Srpske?”, upitala je Trivić i dodala:

“Izgleda da su veliki nacionalni interesi, koji su u stvari Dodikovi interesi, pali u vodu pred činjenicom da se mora riješiti kupovina zgrade za UIO od Dodikovog kuma Radišića.”

Trivić je istakla da sve što Dodik radi, radi isključivo za svoj lični interes, te da je Republika Srpska je samo moneta za potkusurivanje.

“Svi oni koji su Dodiku pružali otvorenu podršku u prethodnom periodu moraju biti svjesni činjenice da bi i oni mogli biti pušteni niz vodu prvom prilikom kad Dodik bude trebao spašavati svoju kožu, jer ako se ovako igra RS-om i njenim institucijama, onda mu ni bilo koji pojedinac i grupa nisu ni najmanje bitni”, zaključila je.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x