Tuka: Zadovoljan sam nastupom u Glasgowu, ovo što radim tek će dati rezultate

Podijelite ovaj članak:

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka zadovoljan je nastupom na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu, gdje je u konačnici osvojio šesto mjesto u utrci na 800 metara.  

“Imao sam tri trke u tri dana što je bilo jako naporno, a između ostalog u dvije trke sam trčao 1:47 što je jako dobro za dvoranu. Na kraju sam se plasirao u finale što mi je prije svega i bio cilj prije dolaska u Glasgow. Hvala Bogu, zdrav sam što mi je najvažnije, izašao sam iz ovog takmičenja zdrav”, kazao je Tuka, podsjećajući da je prethodno EP u dvorani u Beogradu završilo na drugačiji način.

Poseban je osjećaj, kako kaže, vratiti se ponovo na stazu i očekuje da će sve ovo što sada radi tek dati rezultate tokom ljetnoj dijela sezone. Dodaje da će nakon EP-a odmoriti sedam do deset dana, nakon čega će uslijediti pripreme za ljetni dio sezone.

“Osjećam se dobro i ove trke su mi pokazale da sam na dobrom putu da sve ove promjene što sam uveo daju već sada rezultate. Jedva čekam ljetni dio sezone, imam puno motiva da treniram”, zaključio je bh. srednjeprugaš.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x