Tuzlak Dario odlučio postiti tokom ramazana: U ramazanu treba nastojati što više poštovati i uvažavati svoje i tuđe

Podijelite ovaj članak:

Lijepih ljudskih primjera iz multietične Tuzle nikada ne nedostaje, u gradu u kojem se vjera i religioznost izuzetno poštuju, a različitost uvažavaja. Tuzlanski fotograf Dario Matić sinoć nakon iftarskog druženja podijelio je zanimljivu objavu “Grad ko grad, ali ljudi su posebni. Otac mi je pravoslavac, majka pokojna katolkinja djevojka muslimanka, moji prijatelji većinom muslimani.

Ne osjeti se ko je ko. Nacionalizam je za ljude niže vrijednosti….” započinje Dario svoju objavu, u kojoj navodi razlog zbog kojeg se odlučio da zaposti sa prijateljima: “Na iftaru sam par godina, tokom svakog mjeseca ramazana prijatelji me zovu, da budem sa njima. Ove godine iz poštovanja, iz solidarnosti sam odlučio makar sedmicu da radim što i oni rade. Ne jedu i ne piju tokom dana, poste. Tako sam i ja jutros u 04:20 do navečer u 19:12. Obavili su iftar, iftario sam sa njima. Jedan od najvećih krivaca je i moj prijatelj Edin Edo Hadžić.

Zaista sam uživao u današnjem danu. Imam još šest dana kako sam si obećao.” navodi Matić. Mjesec ramazan mubarek je mjesec u kojem treba nastojati što više poštovati i uvažavati svoje i tuđe, odnosno u miru i blagostanju njegovati komšijske, prijateljske i rodbinske odnose. Primjer tuzlasnkog fotografa Daria Matića upravo je  primjer suživota, tolerancije i solidarnosti u gradu soli koji traje godinama unazad. (Tuzlanski.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x