U akciji zapljene 230 kilograma droge u Sloveniji učestvovali i pripadnici SIPA-e

Podijelite ovaj članak:
U akciji je zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, dva kilograma heroina, 43 kilograma smole kanabisa i četiri privatna vozila s posebno prilagođenim prostorom za krijumčarenje drogom. Usto, zaplijenjene su, kako saznajemo, velike količine novca.

Droga je bila namijenjena za međunarodno tržište, a slovenska policija je saopćila da je kriminalna grupa djelovala na području Slovenije, Balkana i zemalja Evropske unije.

Pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave Maribor, Andrej Kolble, izjavio je da je u istrazi i akciji hapšenja sudjelovalo 180 istražitelja i policajaca.

Na konferenciji za novinare policija je detaljno predstavila rezultate sinoćnjeg hapšenja pred trgovačkim centrom u Ljubljani, gdje je devet osoba, u starosti od 26 do 62 godine, uhapšeno zbog krivičnih djela trgovine drogom.

Svi su državljani Republike Slovenije, osim jednog koji ima dvojno državljanstvo.

“Otkrili smo da je kriminalna grupa organizirala trgovinu drogom u zemljama zapadne Evrope”, objasnio je Kolbl.

Istraga je trajala godinu dok je policija zaplijenila 230 kilograma kokaina, dva kilograma heroina, 43 kilograma hašiša i četiri privatna vozila sa posebno dizajniranim prostorijama za krijumčarenje kokaina u inozemstvo

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x