U Beogradu danas u 18 sati peti skup “Srbija protiv nasilja”

Podijelite ovaj članak:

Peti protest “Srbija protiv nasilja” održava da se danas u Beogradu. Skup se održava tačno mjesec dana nakon masovnog ubistva osam djevojčica, jednog dječaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.

Protest će početi u 18 sati ispred Doma Narodne skuoptine Srbije, a građani su ponovo pozvani da ponesu cvet kao znak počasti žrtvama, ali i da pripreme poruke za predsjednika Aleksandra Vučića.

Protesna šetnja, nakon okupljanja i obraćanja govornika ispred Skupštine, trebalo bi da ide kroz Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, Beogradskom ulicom do Slavije, kroz Ulicu kralja Milana, posle je planirano da se napravi prsten oko zgrade Predsedništva Srbije.

Protest će se okončati u 21 sat.

Prema najavama organizatora skupa, na protestu građanima će se obratiti voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović, glumci Svetlana Bojković i Dragan Bjelogrlić, rudar iz Žagubice Jovica Nikolić koji je bio žrtva prebijanja u tom gradu, kao i sin Stanike Gligorijević, koja je stradala u nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu, piše Danas.

Kesić je potvrdio da će govoriti na protestu, jer želi da glasno kaže šta mu smeta, kao i da se konsultuje sa komšijama i sugrađanima kako da se popravi društvo, tako da djeca požele da ostanu u Srbiji.

Ivanović je ocijenio da je situacija više nego kritična, a zahtjevi građana opravdani.

Došlo je vreme da svi koji se bavimo javnim poslom budemo uz narod, rekao je Ivanović, prenosi Glas Amerike.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x