U Butmiru otvoren novi Hoše market

Podijelite ovaj članak:

U prisustvu velikog broja gostiju, komšija i kupaca Hoše komerc, najstariji bosanskohercegovački trgovački lanac sa tradicijom dugom 40 godina, otvorio je danas novi market u sarajevskom naselju Butmir. Novi market je moderno opremljen sa ukupnom površinom od oko 500 m2 i oko 10.000 artikala roba široke potrošnje, sa posebnim odjelima za delikates, peciva i svježe namirnice, a u sklopu kojeg se nalazi i poljoprivredna apoteka, prva u ovom naselju.

“U Butmiru je sve počelo, Butmiru se vraćamo. Upravo u ovom sarajevskom naselju prije četiri decenije otvoren je Hoše market br. 1. Iz njega se danas razvio lanac marketa sa nadužom tradicijom u Bosni i Hecegovini.  Kada je moj rahmetli otac Mustafa Bozalija kao vrstan i cijenjen trgovac prije 40 godina otvorio prvu trgovinu, nismo mogli ni slutiti da će se priča o Hoše komercu ovako odvijati. Puno toga dugujemo svim našim zaposlenicima, ali i vjernim kupcima. Uspjeli smo zahvaljujući povjerenju koje smo izgradili prema našim kupcima i dobavljačima. Očuvali smo tradiciju i danas smo najstariji trgovački lanac u Bosni i Hercegovini. Time vrijednost ovog jubileja prevazilazi okvire kompanije i postaje značajana za cijeli bosanskohercegovački trgovački sektor», izjavio je Izet Bozalija vlasnik i direktor Hoše komerca.

Gosti i kupci obavili su prvu kupovinu uz zabavu za najmlađe, roštiljijadu, promocije i degustacije, te gratis kafu, i niz drugih pogodnosti. Priređena su i specijalna iznenađenja za sve kupce koji su napravili račun veći od 20 KM.

Danas Hoše komerc d.o.o posluje u dva segmenta – trgovina na veliko i malo, i proizvodni segment. Kompanija zapošljava 231. radnika, od čega je veći dio zaposlen u maloprodajnoj mreži. Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Prva Hoše trgovina otvorena je 1979. godine u Butmiru kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x