U Gazi Husrev-begovoj biblioteci održana promocija knjige “Priče o malim, velikim ljudima”, autora Muhameda Mahmutovića.

Podijelite ovaj članak:

U subotu je u punoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke upriličena promocija knjige “Priče o malim, velikim ljudima”, autora Muhameda Mahmutovića. Promotor knjige je bio akademik Ferid Muhić.

“Vi znate da sam mogao dovesti koga sam htio da budu promotori, ali ja sam odabaro da ovdje večeras bude samo akademik Ferid Muhić, kako niko ne bi oduzeo ni minut vremena predviđenog za govor ovog velikana”, rekao je autor na samom početku promocije.

“Toliko je među nama velikih ljudi koji su za nekoga mali, da je to prosto nevjerovatno. Vi pojma nemate koliko ste vi svi veliki. Ovdje među nama ima jedan čovjek koji je ugostitelj. Nahrani dnevno stotinu duša. Nikoga njegovo osoblje ne vraća gladnog. Za njega se ne zna, ali on je tako velik”, objasnio je autor.

Svojim melodičnim glasom, publiku je obradovao Zejd Šoto, otpjevavši dvije svoje pjesme. Nakon promocije, autor se družio sa publikom uz kafu i kolače koje je za ovu priliku pripremila kompanija Klas.

Pogledajte i video sa promocije:

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x