U MZ „Dobroševići“ otvoreno prvo sportsko igralište

Na radost mnogobrojnih stanovnika naselja Bojnik danas je otvoreno prvo sportsko igralište u ovom dijelu Novog Grada. Sportski teren koji će se moći koristiti za košarku i mali nogomet ograđen je i mjesto je na kojem će djeca i omladina moći provoditi slobodno vrijeme.

Stavljanje u funkciju sportskog terena ozvaničeno je uz prisustvo predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo, učenika OŠ „Mustafa Busuladžić“, predstavnika Savjeta mjesne zajednice, vijećnika Općinskog vijeća i građana.

„Zadovoljan sam da smo uspjeli izgraditi sportsko igralište za djecu ovog mjesnog područja koje se intenzivno razvija i naseljava, a u kojem do sada nije bilo niti jednog igrališta. Vjerujem da će ovaj sadržaj uljepšati njihov svakodnevni život, i život njihovih porodica i da će njihovi roditelji manje brinuti kada su njihova djeca na igralištu, jer je to najbolje mjesto za njihovu igru“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Dodao je da će se pored ovog igrališta u narednom periodu graditi i dječije igralište za djecu manjeg uzrasta.

Ismet Žiga, predsjednik Savjeta MZ „Dobroševići“ izrazio je zadovoljstvo realizacijom još jednog projekta na ovom mjesnom području. „Ovo je prvo igralište u najvećoj mjesnoj zajednici na čijem području živi oko 15.000 stanovnika. Do sada su djeca bila ograničena da se igraju u školskom dvorištu i sportskoj sali koja je nedavno izgrađena. Sada imaju još jedan prostor za igru i sportske aktivnosti“, kazao je Žiga.

U proteklom periodu Općina je otkupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog i dječijeg igrališta, koje je koštalo 137.000 KM. Pored sportskog igrališta izgrađen je i pristupni put, te ucijevljen potok koji protiče u blizini igrališta. Radovi su koštali oko 98.000 KM.

Na području ove mjesne zajednice u proteklim godinama izgrađena je ambulanta porodične medicine, završen je i novi dio škole „Mustafa Busuladžić“ i sportska sala, kao i drugi infrastrukturni projekti.

Općina Novi Grad kontinuirano radi na izgradnji sportskih i dječijih igrališta i nastoji obezbijediti što više prostora za najmlađe stanovnike naše općine, a zgradnjom sportskog i dječijeg igrališa bit će upotpunjeni i sportski sadržaji u ovom naselju.

Nema poruka za prikaz